Posted on

Datorer

Datorer är något som det allra flesta människor äger i dagens läge. En dator används idag för att bland annat jobba och spela på. Utan datorer skulle inte världen fungerar som den borde, det hade i alla fall blivit svårt för många företag att arbeta. Datorer är en teknikpryl som kan kosta väldigt mycket pengar, runt 5 000 kronor och uppåt, men datorer är oftast värda sitt pris eftersom de oftast håller i flera år.

Datorns historia

Den första datorn bildades under andra världskriget och var en gigantisk apparat. Den första datorn som gjordes var hela 30 meter lång, tre meter hög och 1 meter bred. För människor som levde under andra världskriget var denna apparat otroligt snabb och hade en bra kapacitet, men i dagens läge skulle vi tycka att den var otroligt slö. Efter andra världskriget började tekniken utvecklas mer och mer och idag har vi toppmoderna datorer, men vem vet, i framtiden kanske dagens datorer är extremt slöa?

Om du vill läsa mer om datorernas historia kan du titta på teknikmuseets hemsida.

Frågor och svar om datorer

Nu när vi harr gått igenom lite fakta och historia om datorer så kommer du att få svar på några av de frågor du kan tänkas ha.

  • Vad kostar en dator?

Vad en dator kostar är väldigt olika beroende på modell, storlek, minne och så vidare, men du får räkna med att det kommer att kosta dig runt 5 000 kronor och uppåt.

  • Vad behöver jag en dator till?

En dator är väldigt bra att ha om du har ett jobb där du är i behov av till exempel Officepaketet. Det är också bra för dig som har eget företag som vill synas på nätet. En dator kan även användas till att spela på.

  • Vart kan jag köpa en dator?

En dator finns att köpa på de flesta teknikbutikerna. I teknikbutiker brukar det finnas många olika datorer och märken.

  • Vad behöver jag för tillbehör till datorn?

Om du köper en bärbar dator behöver du egentligen inga tillbehör. Men om du köper en stationär dator behöver du ett tangentbord och en datamus. Du kan ibland få med en datamus och ett tangentbord när du köper en stationär dator, men ibland behöver du köpa till det.