Posted on

Satsa på kontorshotell till ditt teknik- eller IT-företag

Du driver ett företag inom teknik eller IT. Eller så är du på väg att starta upp ett företag. För att få kunder vill du ha ett kontor som är så centralt beläget som möjligt. Samtidigt är det både dyrt och svårt att hitta ett kontor i Stockholm city. Då kan du istället satsa på att hyra ett kontor på ett kontorshotell.

Kontorshotell

Det är många som vill ha ett centralt kontor i Stockholm. Problemet är att det kan ta mycket lång tid att få ett kontor, förutom att det blir en rejäl kostnad. Om du driver ett IT-, webb- eller teknikföretag i Stockholmstrakten kan det vara smart att istället satsa på ett kontorshotell. Då behöver du inte bry dig om själva lokalen, utan kan fokusera på din kärnverksamhet. Dessutom går det så mycket snabbare att få tag på en fräsch och modern lokal. Du behöver bara gå in på Workaround för att hitta lediga kontor i Stockholm, så har du många kontor att välja mellan. Workaround har kontor både i city och utanför staden. De hjälper dig att hitta den kontorslösning som passar dig bäst.

Kontor eller stol

Det finns många fördelar med att driva sitt företag från ett kontorshotell. Först och främst kan du välja om du ska hyra ett kontor eller bara en stol. Om du håller på att bygga upp ditt företag kan du börja med att endast hyra en stol, tills du börjar få mer ekonomi i företaget. Du behöver heller inte hyra stolen på heltid, utan kan välja ifall du bara ska åka in till kontorshotellet och jobba där ett par dagar i veckan. Det är en god lösning för dig som har företag hemma, men som samtidigt behöver komma iväg för att jobba mer effektivt eller träffa kunder.

Utveckla verksamheten

En stor fördel med att hålla till på ett kontorshotell är att du mycket enklare kan utveckla ditt företag. Du hittar andra företagare att samarbeta med och lära dig av. Ett företag fungerar ju aldrig på egen hand, utan behöver alltid kontakt med andra företag och naturligtvis kunder. Genom att arbeta på ett kontorshotell blir du och ditt företag del av en större dynamik. Du sitter inte hemma och försöker driva ditt företag, utan du har människor att få hjälp och råd av. Och dricka en kopp kaffe med. Du bygger helt enkelt naturliga relationer och ett företag behöver alltid relationer för att kunna växa.

Olika slags lokaler

Du kan både hyra kontor på ett kontorshotell, men även utnyttja deras faciliteter för särskilda händelser. Du driver företag hemifrån och trivs med det, samtidigt så känns det inte så professionellt att ha kundbesök i hemmet. Då kan du hyra ett mötesrum hos Workaround för ett par timmar. Så kan du ha ditt kundmöte i en central och professionell miljö. Du kan även hyra studio för att spela in podcast eller Youtubefilmer. Du kan använda ett kontorshotell på många olika sätt.