Posted on

Smart teknik ger dig koll på elförbrukningen

Tycker du att din elräkning är för hög? Ta hjälp av smart teknik för att få ner dina elkostnader och för att få mer koll över din energiförbrukning. På så vis kan du spara många hundralappar som du kan ha betydligt roligare för. Läs mer här nedan om hur du kan gå tillväga.

El och teknik går hand i hand

Elen i våra väggar syns inte, hörs inte och märks inte över huvud taget. Den bara finns där och ger oss värdefull el när vi behöver den som mest. Men vad den där osynliga elen kostar är väldigt individuellt och beror helt på vilket elabonnemang man har. På grund av att elpriserna har fluktuerat väldigt mycket, har fler blivit intresserade av att hålla koll på sin elförbrukning.

Hos Tibber.com/se/ kan du beställa ett bättre och smartare elavtal. Om det är viktigt att din el kommer från förnyelsebara energikällor är Tibber rätt tjänst för dig. Med deras smarta app får du full koll över hur du förbrukar din el och kan på så vis anpassa ditt liv och ditt beteendemönster efter det. Genom att hålla koll på din förbrukning kan du hålla nere onödiga kostnader för elen när elpriserna är som dyrast.

Sätt upp mål

Har du bestämt dig för att spara pengar på din elförbrukning? Bra, då gäller det bara att sätta upp tydliga mål med det. Genom att sätta upp mål på ett konkret sätt blir det lättare att uppnå dem. Ponera att målet är att spara 100 kronor i månaden på din elförbrukning – gör en plan över hur det ska gå till. Sätt upp konkreta tillvägagångssätt som gör det möjligt att nå målet. Kom även ihåg att göra upp en plan för vad du kan använda de insparade pengarna till. Det kan nämligen fungera som en morot som håller dig på banan under perioder då det är lättare att trilla tillbaka i gamla beteendemönster. När de nya vanorna har blivit invanda beteenden behöver du inte längre tänka på vad du gör. Sedan är det bara att njuta av mer pengar på sparkontot.