Posted on

Mobiler

Mobiler är något som används väldigt mycket i dagens läge. Mobiler är en väldigt viktig teknikpryl för att vi bland annat ska kunna ringa till våra nära och kära. Men mobiler har även många andra egenskaper, du kan bland annat skicka sms, spela spel och arbeta med en mobiltelefon. Mobiltelefoner är en teknikpryl som du kan köpa på de allra flesta teknikbutiker. En mobil kostar ganska mycket pengar men mobiler håller oftast i flera år om du är försiktig.

Mobilens historia

Mobiltelefonen har funnits i olika former innan 1980-talet men det var under 80-talet som mobiltelefonen fick det stora genombrottet. De kanske mest kända företaget när det kommer till mobiltelefoner är Ericsson. Ericsson har tillverkat många mobiltelefoner genom tiderna men lades ned som mobiltillverkare för ett antal år sedan. Mobiltelefonerna har utvecklats mer och mer för nästan varje år. Idag använder de flesta människorna sin mobil till kamera istället för att använda en systemkamera. Kameran är nästan de som har utvecklats mest sedan mobilen kom.

Om du vill läsa mer om mobiltelefoner kan du titta på populärhistorias hemsida.

Frågor och svar om mobiltelefoner

Nu har du fått läsa lite om mobiltelefoner och dess historia så nu kommer du att få svar på de frågor du kan tänkas ha.

  • Vad kostar en mobiltelefon?

En mobiltelefon kostar väldigt mycket pengar men den håller i många år om du är försiktig. Du får räkna med att en mobil kostar från 5 000 och uppåt beroende på vilken modell och hur nya mobil du vill ha.

  • Vad ska jag ha en mobiltelefon till?

En mobiltelefon är bra att ha om du till exempel vill ringa och smsa till dina nära och kära. Du kan också sköta en del av ditt jobb via din mobil.