Posted on

Teknik och IT

Vi lever idag i en värld som är full av teknik av alla sorter. Man tänker mest på skärmar av olika typer när teknik eller tech kommer på tal. Men egentligen är det mycket mer än så.

Egentligen så är även enkla sådana saker som en spik, en hammare, ett hjul, en glasflaska eller en kniv också teknik. Men de senaste hundra åren så har ingen menat hammaren när man använt ordet teknik. Vi använder mest av begreppet för det som antingen är nytt, eller det som förundrar oss. Och vi borde verkligen vara förundrade över vilken fantastisk teknisk innovation och utveckling vi upplevt de senaste åren!

Men man behöver egentligen inte alls gå så långt bak i tiden som hammare, eld och hjul för att häpnas över dagens IT-teknik. Vi kan ju göra allt med våra telefoner idag!

Något som vi tar för givet, men det var inte så för våra föräldrar.

De mest användbara uppfinningarna och koncepten är ibland lite mer abstrakta än hammaren, där SEO, AI, och en teknisk due diligence rapport är några exempel.

Detta är en process som är designad för att kunna analysera och utvärdera teknik, en produkt, arkitektur och processer i en organisation inför ett eventuellt förvärv eller en eventuell investering för att bedöma huruvida köpet är värt chansningen eller en risk.

Men man kan även göra det för att optimera sitt eget företag. När någon tittar på saker och ting i företagets funktionalitet och struktur från alla håll och synvinklar och är väldigt hård och konkret på samma sätt som en potentiell köpare hade varit så kan det faktiskt gynna företaget enormt.

Att se allting från en utomstående persons synvinkel är väldigt värdefullt bara det, men att få en komplett utförd total analys av företagets alla olika delar, och att få konstruktiv kritik på både det som är bra och det som är dåligt, kan absolut vara guld värt för ett företag.

En bra teknisk due diligence-rapport kan göra under för ditt företags fortsatta framgång!

I dagens samhälle med så extremt snabbt avancerande möjligheter inom IT och teknik av alla slag måste man vara vaksam efter liknande fina pärlor som kan göra så mycket för oss.

Många av idéerna vi inte ens tänkt på, har andra redan haft och förverkligat för att göra världen bättre. Det är finns våg av sådant just nu, och den som hoppar på kommer med all säkerhet att vara tacksam för det i framtiden!