Posted on

Spara pengar med rätt mobilabonnemang

Vem vill inte spara hundratals kronor utan den minsta ansträngningen? Om du vill utöka sparkontot med några extra hundralappar kan du göra det genom att exempelvis välja rätt mobilabonnemang. Men det finns många andra sätt att spara pengar. Läs mer här nedan för att se vad du kan göra för att bli flera tusen kronor rikare.

Är du smart med dina pengar?

Det är inte de stora inkomsterna som spelar roll utan de små utgifterna. Med andra ord spelar det inte så stor roll hur mycket pengar som kommer in, utan hur man förvaltar pengarna man har. Det är annars mycket lätt att göra sig av med pengar på alla möjliga olika vis oavsett hur mycket man tjänar. Om du vill bygga upp ett sparkonto är det viktigt att du är smart med dina pengar, bland annat genom att se över var pengarna egentligen tar vägen.

Spara dig rik

Går det att spara sig rik? Ja, säger vissa – nej, säger andra. Oftast beror det lite på vad man menar när man säger att man kan spara sig rik. Att ha pengarna på ett sparkonto kommer knappast att leda till rikedom på grund av att inflationen äter upp pengarna. Men att spara på ett investeringssparkonto (ISK) är bättre. Då har pengarna en god chans att växa till sig. Utöver det är det viktigt att se över sina utgifter. Det finns garanterat mängder av onödigt stora hål där dina pengar sipprar ut varje månad och det kan du göra något åt. Sätt dig ner och skriv ner alla löpande utgifter du har varje månad, det vill säga alla utgifter du måste betala och som återkommer varje månad. Det kan exempelvis vara hyra, el, internet, mobil och hemförsäkring. Sedan gäller det att hitta sätt att minska på dessa utgifter. Gör som många andra och jämför mobilabonnemang hos smarto.se för att ta reda på om du kan hitta ett som är bättre och billigare än det du har i dagsläget. Det kan mycket väl vara så att du betalar alldeles för mycket för ditt nuvarande mobilabonnemang i förhållande till vad för typ av abonnemang du faktiskt behöver. Även elavtalet kan ses över, liksom andra återkommande avtal. På så vis kan du drastiskt få ner dina månatliga utgifter utan att förändra din livsstil.